23948sdkhjf

Envac blir insamlingsentreprenör i Stockholm

Envac Scandinavia blir ny entreprenör i Stockholm för insamling av hushållsavfall med mobil sopsug. - Vi är mycket glada över att få det här uppdraget, säger Joakim Karlsson, vd för Envac Scandinavia. Vi har levererat de flesta sopsugsystemen i Stockholm och nu får vi för första gången ett helhetsansvar.
- Det ger oss förutsättningar att ge användarna av systemen en ännu högre driftsäkerhet. Vi kommer att vidareutveckla hela systemet med mobil sopsug även för exportmarknader, säger Karlsson.

- De nya sugbilarna har utvecklats tillsammans med Scania och kommer att köras på 100 procent rapsolja och vara utrustade med Euro6-motorer. Sugprocessen kommer att vara betydligt tystare än föregående generationer. De nya bilarna kommer liksom tidigare möjliggöra vägning av avfallet, berättar Henrik Reutgard, utvecklingsansvarig för mobil sopsug på Envac.

Kontraktet löper från 1 april 2015 till sista mars 2020.

I Stockholm nyttjar cirka 40 000 hushåll mobila sopsugsystem där de äldsta funnits i över 20 år. Driftsäkerheten vid tömning sägs ligga på 97 procent.
- Vi har över etthundra utländska delegationsbesök om året till våra anläggningar i Stockholm, Göteborg och Malmö, säger Joakim Karlsson. Det här kontraktet ger oss ytterligare chans att både visa och vidareutveckla svensk miljöteknik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078