23948sdkhjf

Modern återvinningsanläggning invigs på fredag

På fredag den 16 maj invigs IL Recyclings nya återvinningsanläggning i Rosersberg. Den nya anläggningen är modernast i Stockholm och kan på en och samma plats återvinna alla typer av material, oavsett vilken bransch eller verksamhet de kommer ifrån.
För att möta efterfrågan från det expansiva området mellan Norra Stockholm och Uppsala öppnar IL Recycling en ny modern återvinningsanläggning i Rosersberg utanför Stockholm, nära E4:an.
Anläggningens strategiska läge och att vi kan hantera alla typer av material underlättar för företag som har behov av att snabbt och enkelt kunna lämna allt sitt material till återvinning på ett och samma ställe. Att sedan mer återvinns till nya material istället för att gå till förbränning ger dessutom stora positiva miljöeffekter, säger Henrik Modéer, operativ chef för affärsområdet Miljötjänster & återvinning, IL Recycling.

En ny undersökning från IL Recycling bland 200 företag i norra Stockholm visar att många företag inte återvinner material som t.ex. plast men att viljan finns att återvinna mera framöver.

Företag vill kunna återvinna mer och fler material men förutsättningen som
måste finnas på plats är bra system som gör det enkelt och resurseffektivt att återvinna. Det kan vi nu tillgodose på ett ännu bättre sätt vilket gör återvinningen både smidigare och smartare, säger Henrik Modéer, operativ chef för affärsområdet Miljötjänster & återvinning, IL Recycling.

Anläggningen invigs den 16 maj och är öppen för kunder och media. Under invigningen kommer bland annat Anders Wijkman, ordförande i Återvinnings-industrierna att tala om de senaste trenderna inom återvinningsområdet.
IL Recycling kommer även presentera en ny rapport om företagens syn på återvinning i dag och i morgon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109