23948sdkhjf

Investerar i projekt om att göra plast av industriutsläpp

Bayer MaterialScience investerar ytterligare miljoner i sitt Dream Production projekt, där koldioxid ska användas som byggsten för framställning av plast.
Investeringen på 15 miljoner euro, motsvarande drygt 140 miljoner kronor, ska användas för en ny produktionslinje vid anläggningen i tyska Dormagen. Produktionslinjen kommer att ha en kapacitet på 5000 årston. Målet är att de första koldioxidbaserade polyolerna ska finnas på marknaden från och med 2016.

Det var i samband med K 2010 som Bayer släppte världsnyheten att de genom kvalificerad nanopartikelbaserad katalysatorteknik gjort det möjligt att binda koldioxid för senare framställning av uretanplastråvara.

Efter år av framgångsrika tester och lovande marknadsanalyser är Bayer nu redo för att investera i byggandet av en produktionslinje, som ska använda koldioxid för att producera en polyol för premium polyuretanskum.

- Vi har lyckats vända ett industriutsläpp, som är potentiellt skadliga för klimatet till en användbar råvara. Det är bra för miljön och mänskligheten, och vi tjänar alla på det, säger Bayer MaterialScience vd Patrick Thomas, till höger.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062