23948sdkhjf

Sollentuna klimatanalyserar sina inköp

Sollentuna kommun har gjort en klimatanalys av sina inköp. En förskolas, en skolas och ett äldreboendes påverkan på klimatet har specialstuderats. Resultatet visar att det främst är verksamheternas inköp av mat som inverkar på klimatet.
Undersökningen visar att de största klimatpåverkande posterna i de studerade verksamheter handlar om inköp av mat. I andra hand handlar det om elförbrukning och därefter skiljer det sig något åt mellan de olika verksamheterna.

– Att mat och energianvändning utgör stora poster är inte så förvånande, men det är intressant att se att till exempel datorer på skolor ger en så pass stor miljöpåverkan. Sådant visar sig om man ser på varor i ett livscykelperspektiv och det är något man bör vara medveten om när man köper in dem, säger kommunens miljö- och klimatstrateg Malin Möller i ett pressmeddelande.

Undersökningen ska presenteras internt inom Sollentuna kommun. Därefter kommer kommunstyrelsens miljöutskott att diskutera hur man ska gå vidare, säger utskottets ordförande Benkt Kullgard (M).

Undersökningen har genomförts i samarbete med företaget Miljögiraff.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079