23948sdkhjf

Mobil insamling av farligt avfall

Det har förekommit och förekommer på andra orter i Sverige, men nu börjar också Uppsala Vatten & Avfall med mobil insamling av farligt avfall.
- Det här är en ny tjänst som gör det lättare för Uppsalaborna att lämna in exempelvis färgrester och spillolja. Det kompletterar insamlingen på våra återvinningscentraler och är särskilt bra för de som bor på landsbygden, säger Michael Persson, avfallschef på Uppsala Vatten & Avfall.
Michael Persson menare vidare:
- Det är särskilt viktigt att just farligt avfall sorteras rätt. En kvicksilvertermometer som slängs bland det brännbara avfallet är ett allvarligt miljöproblem. Den nya insamlingsbilen kommer att köras av en specialutbildad chaufför, som finns tillgänglig för att kunna ta emot avfall och svara på besökarnas frågor.
Det är tänkt att bilen ska kunna ta emot alla typer av farligt avfall samt mindre elavfall, som batterier, mindre elektronik och olika ljuskällor. Rutterna är planerade för att täcka de större orterna i kommunen där det inte finns en återvinningscentral, men bilen stannar också på ett par ställen i centrala Uppsala, där den då ersätter de obemannade miljöstationerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078