23948sdkhjf

Många vinnare i regionfinalen

Under våren har flera hundra bidrag kämpat för att få stå som vinnare i landets fyra regionfinaler i Venture Cup, en tävling som uppmärksammar goda affärsidéer.
När regionfinalerna i Nord, Syd, Öst och Väst nyligen avslutades stod till slut 16 vinnare klara för den kommande Sverigefinalen den 12 juni i Umeå. Alla kategorivinnare belönades med 25 000 kronor. I kategori Miljö & Energi tog Pharem Biotech hem segern i Venture Cup Öst. Företaget har tagit fram en ny bioteknisk filtreringsteknik som är kostnadseffektiv och säker i jämförelse med andra alternativ.

I Cup Väst vann Swedish Algae Factory, ett företaget som utnyttjar modern teknologi anpassat efter algers naturliga livscykel för att utvinna förnybar råolja från just alger.

I Cup Syd segrade LuvSolar för utvecklingen av en lån- och investeringsplattform som ansluter individer med kapital i städerna med människor på landsbygden för nyttjande av solenergi. I Cup Nord, avslutningsvis vann företaget Rent-a-plagg med sin affärsidé att hyra ut högkvalitativa kläder för skidåkning och friluftsliv för barn och vuxna. En långsiktigt hållbar lösning för människor och miljö.
Vinnarna i de fyra regionsfinalerna av Venture Cup. Foto: Anna Sigvardsson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078