23948sdkhjf

Bland sauerkraut, weisswurst och schweinehaxe

I dagarna tre nu i maj var jag tillsammans med kollegan på marknadsavdelningen på den gigantiska, nästan outhärdligt stora miljömässan IFAT i München.
Att vandra runt bland 3000 (!!) utställare och bli inspirerad, intresserad och informerad av och om de senaste skrotsaxarna med ökad klippkraft, om optisk sortering av elektronikskrot, om nya sopbilsmodeller och sopbilsaggregat, få se avfallssorteringsmaskiner som mekaniskt sorterar olika plastsorter från varandra, titta på balpressar, avfallskärl, soptunnor och mycket annat samt att få lyssna och titta på stora rivare som demonstreras och visas upp är rent lustfyllt. Det sjuder verkligen av innovationslusta och entreprenörsskap inom avfalls- och återvinningssektorn. Att man dessutom hade fint väder (ena dagen visade kvicksilvret en bra bit över de 20) och kan avnjuta en weisswurst med stark senap gör inte saken sämre.
Att som svensk facktidskrift få se de senaste trenderna, de nyaste maskinerna och tekniklösningarna är viktigt för att kunna analysera och bevaka svensk återvinningsindustri och avfallssektor ytterligare och på ett ännu bättre sätt än vad vi gör idag. Det är också glädjande att se att vi hittade inte mindre än 28 svenska utställande företag, till det ska läggas alla svenska företag som ställde ut eller var på plats hos sina respektive partners, och dessutom alla svenska besökare vi sprang på under mässdagarna. Tidigare år (jag har nog varit på fem IFAT under åren som gått) så har siffran på svenska utställande företag gått att räkna på en hand.
Hoppas verkligen att detta håller i sig att fler svenska företag vill exportera sitt kunnande och sina produkter och tjänster, så att svensk avfalls- och återvinningssektor kan växa ytterligare och göra ännu mera för miljön än vad de redan gör idag.

Martin Dyberg
Chefredaktör
Recycling & Miljöteknik
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063