23948sdkhjf

Vill slå världsrekord i hållbarhet

Lidingöloppet, Vasaloppet och de andra tre tävlingarna som ingår i En Svensk Klassiker satsar nu på att bli bäst i världen på hållbarhet. Det är ambitionen med ett avtal mellan En Svensk Klassiker och återvinningsföretaget SITA. Målet är att höja avfallshanteringen till en ny nivå av effektivitet och miljöriktighet.
– Allt fler erövrar En Svensk Klassiker och det är bra för folkhälsan och naturligtvis jätteroligt för oss, säger Michael Thorén, vd En Svensk Klassiker.

– Baksidan är att mängden avfall som ska hanteras före, under och efter loppen hela tiden också ökar. Det är ju inga småtävlingar precis, vi talar om Vasaloppet, Engelbrektsloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet med sammanlagt cirka 165 000 deltagare per år.

– Vi har jobbat hårt för att göra avfallshanteringen och återvinningen effektivare. Det går inte att ha små ambitioner i det här fallet, så nu har vi bestämt oss för att bli världsbäst vad gäller hållbarheten för de fem loppen, forsätter Thorén. Loppen uppfyller redan de tuffa kraven för att certifieras som Miljömärkt Event enligt kriterier från Håll Sverige Rent.

– Att valet föll på SITA Sverige som partner var naturligt. Företaget har redan tagit hållbarheten för Vasaloppet till en mycket hög nivå, och SITA har både resurser, erfarenhet och den flexibilitet som krävs för att matcha kraven från samtliga lopp inom En Svensk Klassiker.

Mårten Widlund, vd för SITA Sverige, gläder sig över förtroendet och ser det treåriga avtalet med En Svensk Klassiker som ett bevis på att företaget jobbar rätt.

– Vi är återvinningspartner till ett växande antal stora evenemang inom sport och nöje, nu senast Stockholm Marathon. Ska man lyckas skapa världens bästa hållbarhet gäller det att få många delar att samverka: Det ska vara lätt att slänga sitt skräp rätt. Materialen ska vara återvinningsbara i så stor utsträckning som möjligt och insamling av avfall ske smidigt. Det är också viktigt att rapporteringen fungerar så att man får kvitto på att målen nås. Allt detta är vi duktiga på inom SITA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063