23948sdkhjf

Örebro får ny återvinningsanläggning

SITA storsatsar i Örebro och inviger den 12 augusti en komplett återvinningsanläggning på 38 000 kvadratmeter i Västra Pilängen. Bakom satsningen ligger bland annat att stora och små byggbolag väljer SITA som partner för effektiv avfallshantering och återvinning på sina byggen.
Magnus Jonsson, avdelningschef vid SITA Örebro:

– Vi bygger en skräddarsydd återvinningsanläggning där vi kan ta hand om och återvinna nästan alla typer av avfall. Med de senaste metoderna hoppas vi kunna höja återvinningsgraden ytterligare och bidra till en bättre miljö. Totalt i landet återvinner SITA nära 95 procent av det vi tar hand och förädlar till nya råvaror. I den nya anläggningen i Västra Pilängen kommer fokus att ligga på hög säkerhet och en bra arbetsmiljö för medarbetare.

Den nya anläggningen kommer att invigas den 12 augusti kl 13 av SITA Sveriges vd Mårten Widlund tillsammans med Lennart Bondesson (KD), kommunalråd i Örebro och ordförande för kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt.

– Örebro kommun är mycket positiva till SITAs nya återvinningsanläggning. Anläggningen kommer att bidra till ett hållbart miljöarbete för många företag, ge nya arbetstillfällen samt stärka Örebro och regionen som ett av Sveriges bästa logistikcentrum, säger Lennart Bondeson (KD), kommunalråd med ansvar för näringslivsfrågor.

– Örebro är en stad med ambitionen att utvecklas, det var ett starkt skäl till att vi valde att etablera anläggningen här. Vi har haft en väldigt bra dialog med berörda myndigheter under bygg- och tillståndsprocessen, säger Mårten Widlund och fortsätter:

– Vi har under en längre tid sett en ökad efterfrågan på våra tjänster i Örebro med omnejd. Med den nya anläggningen kan anläggningen i Örebro också fungera som ett logistikcenter för återvinningsmaterial från hela Mälardalen. Den nya anläggningen kommer därför att ge företagen i Örebro ännu bättre förutsättningar att skapa moderna och kostnadseffektiva lösningar för att åka återvinningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078