23948sdkhjf

PWS flyttar till nya lokaler

Lokalen i fråga är Schoeller Alliberts, gamla lokaler i Perstorp, vilka de kommer att dela tillsammans med plasttillverkaren Pekå Plast AB.
PWS Nordic AB, tillverkare av plastkärlkärl för återvinning, är verksamma på orten redan idag. Företaget har ingen egen produktion utan kommer att flytta sin lagerhantering dit.

Det andra företaget, Pekå Plast AB i Broby flyttar sin verksamhet från skånska Broby. För dem innebär flytten stora expansionsmöjligheter sett såväl till yta, maskinpark som ekonomi.

- Vi planerer att fördubbla vår omsättning inom loppet av några år, säger Nabil Chamli, vd för Pekå Plast AB till Plastforum

Lokalerna hyrs idag av Perstorps näringslivsbolag som bestämt att hyra lokalerna vidare till de två plastföretagen.

– Vi kommer att flytta vår lagerhantering till de nya lokalerna, så framförallt är det PEKÅ Plast som kommer nyanställa medan vi bara flyttar över vår befintliga verksamhet, säger Björn Hedenström, koncernchef på PWS Nordic till radio P4 Kristianstad.

Till Recycling & Miljöteknik säger Nabil Chamli att Pekå Plast redan nyanställt sju personer till Perstopsanläggningen, men att det kommer att bli betydligt fler med tiden. Kanske upp emot 35 personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064