23948sdkhjf

Överskottsfrukt kan bytas på ÅVC

Nu gör återvinningscentralerna i Göteborg plats för fruktbyten. Den som har frukt kan lämna den på ÅVC och den som behöver kan hämta där.
Förra året började Kretslopp & Vatten med fruktbyten på Kretsloppsparken Alelyckan. Efter ett lyckat resultat utökar man nu verksamheten till samtliga återvinningscentraler i staden. Den som inte orkar eller hinner med att använda sin frukt, kan skänka den till dem som inte har egen trädgård men som längtar efter att göra egen äpplemos, must eller annat gott. Av frukten som redan blivit rutten görs biogas och näringsrik jord.
En FN-rapport visar att en tredjedel av all mat går till spillo. I en värld där många fortfarande inte kan äta sig mätta är det ett stort misslyckande. Dessutom står matproduktion för en betydande del av klimatutsläppen - bara i Sverige står matproduktionen för mer än 20 procent av utsläppen - och kemikalieanvändningen. Att äta upp maten är naturligtvis det bästa ur miljösynpunkt, men detta kan vara ett sätt att få bättre utfall av överskottet.
Fruktbyten och fallfruktsinlämningen pågår 19 augusti-19 november. För mer information: www.slutasläng.nu
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094