23948sdkhjf

Eskilstuna blir grönare med solenergi

EEM, Eskilstuna Energi och Miljö satsar på solenergi, genom att montera upp 300 solcellspaneler på en av byggnaderna i kraftvärmeverket i staden.
Just nu monteras 300 stycken solpaneler på 250W/styck på en av byggnaderna på Kraftvärmeverket i Eskilstuna. El från solceller produceras utan buller och utsläpp som är ett väldigt klimatsmart sätt att producera el. Solceller är dessutom i princip underhållsfria.

För Eskilstuna Energi och Miljö är denna investering ytterligare ett sätt att visa hur vi tillsammans gör Eskilstuna lite grönare, men det är samtidigt ett sätt att närma sig de mål som satts upp i klimatplanen för Eskilstuna kommun. Enligt Klimatplanen ska produktionen av solel byggas ut till motsvarande 10 % eller 9,5 GWh av nuvarande elanvändning till år 2020.
– Vi monterar upp dessa solceller just nu och beräknar vara klara till 1 september. De har en sammanlagd effekt på 75 kW och beräknas producera 64 MWh/år. 64 MWh motsvarar ungefär årsförbrukningen från tre normalstora villor som värms upp med direktverkande el, säger Ulf Björklund, affärsområdeschef på Värme på Eskilstuna Energi och Miljö. Vi vill visa upp ett klimatsmart sätt att producera sin el på och ser det som en självklarhet att börja med att montera solceller på vår egen fastighet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11