23948sdkhjf

Källsortering på allmänna platser utökas

Nu utökas möjligheterna för källsortering på allmänna platser i Helsingborg. Nya källsorteringsstationer kommer sättas ut på nio olika platser, där folk kan sortera färgat och ofärgat glas, plast- och pappersförpackningar, restavfall samt returflaskor och aluminiumburkar.
Det är "I love Hbg", som handlar om att alla ska hjälpas åt att minska nedskräpning i staden med målsättningen att bli Sveriges renaste stad, som ligger bakom satsningen. En förstudie som gjorts visar att intresset för källsortering på allmänna platser är stort och 9 av 10 helsingborgare är positiva till att sortera sitt skräp på stan.
- Helsingborg var tidiga med källsortering i hushållen och är enligt Avfall Sverige en av de kommuner där både mängden källsorterat avfall och renhetsgraden är högst i landet. Vi har därför bra förutsättningar att lyckas med källsortering på allmänna platser, säger Elisabeth Lindkvist, projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen.
Redan sommaren 2012 gjordes det första försöket när ett antal röda papperskorgar med källsorteringsmöjligheter placerades ut. De nya källsorteringsstationerna som nu ställs ut, har utvecklats utifrån tidigare erfarenheter både från Helsingborg och Malmö. Modulerna är bland annat större och varje skräpsort har en tydlig färgsättning och piktogram för att underlätta sorteringen.
- Målet är att källsortering på allmänna platser på sikt ska bli lika självklar som i hushållen. På så sätt bidrar vi till att uppnå stadens vision 2035 om en gemensam och balanserad stad, säger Lindkvist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125