23948sdkhjf

Mikael Karlssons nya jobb

I fjorton år satt han som ordförande i Naturskyddsföreningen, nu har han fått nytt jobb. Mikael Karlsson börjar arbeta på konsultbyrån 2050 som senior advisor. Han leder i dag European Environmental Bureau, Europas största miljöorganisation.
Mikael Karlsson har över 20 års erfarenhet av miljöorganisationer och miljöforskning. Han är verksam i regeringens Miljömålsberedning och har arbetat i en rad expertgrupper, bland annat i EU-kommissionens högnivågrupper om resurseffektivitet, samt klimat och konkurrenskraft. Från och med den 1 november kommer Mikael att arbeta halvtid med strategisk rådgivning, omvärldsanalys och kommunikation på 2050.

– Företagen har möjlighet att förändra världen och hos 2050 får jag en god möjlighet att arbeta konkret och snabbfotat med näringslivet för minskad miljöpåverkan, säger Mikael Karlsson.

Vid sidan av arbetet hos 2050 kommer Mikael Karlsson bland annat att fortsätta bedriva miljöforskning. Han forskar kring strategier för hållbar utveckling inom politik och näringsliv, bland annat med koppling till energi-, kemikalie- och havsmiljöfrågor.

– Mikael Karlssons erfarenhet och kompetens är ytterst värdefull för att flytta fram näringslivets klimat- och miljöarbete. Mikaels kompetens kring internationellt och svenskt miljöarbete ger svenska företag bättre förutsättningar att fatta strategiska beslut och utveckla hållbara affärer, säger Markus Ekelund vd 2050.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068