23948sdkhjf

Oskarshamns hamn klar för sanering

Finansieringen är nu klar för hela saneringen vad avser Oskarhamns hamn. Naturvårdsverket har beslutat att bidra med 223 miljoner kronor för åren 2016-2019. Därmed bidrar staten med nära 400 miljoner kronor till arbetet som totalt kostar runt 500 miljoner. Det är det hittills största efterbehandlingsprojektet med statligt bidrag.
- Genom saneringen minskar läckaget av farliga ämnen till Östersjön. Det är starka skäl för Naturvårdsverket att ge bidrag till efterbehandlingen, säger Maria Ågren, generaldirektör för Naturvårdsverket.
Bidraget kommer ges till Länsstyrelsen i Kalmar län som i sin tur vidareförmedlar det till Oskarshamns kommun som genomför saneringen.
- Bidraget är ett mycket viktigt steg för en renare Östersjö. Saneringen ger även en bättre miljö för invånarna i Oskarshamn och regionen, säger landshövding Stefan Carlsson.
- Det känns bra att vi nu kan slutföra detta angelägna projekt. Vår målsättning är att starta saneringen av hamnbassängen under nästa år, säger Peter Wretlund, kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamn
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062