23948sdkhjf

Intensivt och hektiskt

När jag skriver den här ledaren har jag precis lagt bakom mig en hektisk och intensiv vecka. Den blev extra hektisk med tanke på att Elmia Avfall & Återvinning skulle gå av stapeln tisdag - torsdag 30/9-2/10 i Jönköping, och att min fru lades in på sjukhus på tisdagsmorgonen.
(Allt gick bra för henne tack och lov), men det innebar att jag med hjälp av mina föräldrar fick fixa och trixa så att allting kunde lösa sig med barnens skola och liknande. Pendling mellan Jönköping och Helsingborg i två dagar fick bli lösningen. Men allting gick som sagt bra och mässan kunde gås igenom och vi på Recycling var ju officiell mässtidning vilket gjorde att vi fick stor uppmärksamhet på mässcenen, och så deadline för material till denna tidning mässans sista dag, bara för att lägga till ytterligare grejer att göra.
Det har under samma vecka också varit en ny regering som tillträtt, med nya ministrar och ny regeringsförklaring. Positivt ur den var att man kraftigt uttalade att man satsar på en mängd miljö- och klimatinsatser, bland annat vill man skapa ett klimatpolitiskt ramverk, ett nytt miljömålsråd och införa en del miljöskatter som förhoppningsvis kan ha effekt på utsläppen. Dessutom sa statsministern i regeringsförklaringen att ”avfallet måste minskas och återvinningen öka”. Det låter ju positivt, men nu återstår att se hur de kan lyckas genomföra alla tankar och ambitioner.
Nu återstår väl att se om den nya regeringen på nytt river upp den ambition som fd miljöministern Lena Ek satte upp, efter att avfallsutredningen lämnats till henne lät hon sina statssekreterare gå igenom den igen och komma med nya förslag som mynnade ut i att producentansvaret skulle vara kvar dock med höjda krav och ökad tillsyn. Vad händer nu med en röd-grön regering och en ny miljöminister? Ska branschen få vänta ånyo på nytt besked kring vad som ska hända på avfalls- och återvinningsmarknaden? Svensk avfalls- och återvinningssektorn behöver besked – inte ytterligare väntan!
I övrigt så är nu alla finalister till Återvinningsgalan utsedda; anmäl er till galan redan nu på www.atervinningsgalan.se

Martin Dyberg
Chefredaktör
Recycling & Miljöteknik
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062