23948sdkhjf

Gemensam avfallshantering i Sydnärke skapas

1 januari 2015 får Lekeberg, Laxå, Askersund och Hallsberg, gemensam avfallshantering, slamhantering, och renhållning, genom att bilda en gemensam organisation, kallad Sydnärkes kommunalförbund, som kommer ha sitt säte i Hallsberg.
- I samarbete med en interimstyrelse, kommunernas personalchefer och kommundirektörerna håller vi på att förbereda för att erbjuda befintlig personal att börja i kommunalförbundet, berättar Leif Welander, som är ny chef för kommunalförbundet, för Nerikes Allehanda.
Det är en stor process att bilda gemensamt kommunalförbund eftersom avfallshantering, slamsugning och återvinningscentraler är organiserade på olika sätt i kommunerna. Allt ska dock samordnas i en gemensam avfallsplan.
I tre av de fyra kommunerna använder man sig av en extern entreprenör (som kommer fortsätta i några år till), men sedan är tanken att man ska se över om man ska handla upp en gemensam entreprenör eller köra i egen regi.
- Det finns inget slutdatum satt för när den nya organisationen ska vara klar, men ambitionen är att den ska bli det under våren 2015, säger Welander till NA.
Målet för det nya kommunalförbundet är att verksamheten ska bli mer effektiv och miljöanpassad och på sikt också öka servicegraden till medborgarna.
Källa: NA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047