23948sdkhjf

Tyst ljuddämpande avloppssystem

Sedan länge finns ett visst motstånd till att använda sig av plaströrssystem för inomhusavlopp eftersom de anses ge en högre ljudnivå i bostäder än gjutjärnsrör. Detta är enligt Pipelife en vanlig missuppfattning i byggbranschen.
För att visa på plaströrens fördelar har företaget utvecklat ett ljuddämpande inomhusavloppsystem i polypropen, vilket minskar ljudnivån med hela 25 procent.

Vid installationer som görs av rör- och avloppssystem vill man veta att produkterna kommer hålla under lång tid framöver. Många väljer därför att hålla sig till konventionella system.

- Plaströrssystemet Stilla, har utvecklats för att vi vill få kunder att ta sig över den tröskeln som finns när det kommer till att gå över till plaströr. Systemet minskar inte bara ljudnivån med drygt 25 procent. Det innebär enklare montering, arbetsmiljö och ekonomi, Mats Thorén, marknadsansvarig på Pipelife.

Enligt Thorén underlättar plaströr även för rörmokarna som ska installera systemet eftersom plaströr till skillnad från gjutjärn kan kapas inomhus, och är betydligt lättare att bära.

Systemet består av få rördelar och standarddimensioner vilket innebär att det är enkelt att koppla ihop med det befintliga systemet. /Tema bygg

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062