23948sdkhjf

Det är vi människor som är problemet

Att vi människor är det stora problemet för vårt klimat behöver man inte vara raketforskare för att förstå, men nu har FN:s klimatpanel fastslagit detta i en ny stor sammanfattande rapport om klimatförändringarna på jorden.
Rapporten presenterades i Köpenhamn, samma stad i vilken konferensen COP 15 anordnades för något år sedan, och där människan (all världens politiker i just det här fallet), inte lyckades komma överens om nödvändiga åtgärder för att hindra klimateffekterna, om det är symboliken med att presentera rapporten just där och då, låter jag vara osagt.
IPCC säger i rapporten att det otvetydigt är mänsklig påverkan som leder till global uppvärmning. Rapporten utgör sju års arbete med mer än tusen forskare från 160 länder inblandade.
Nu är det väl ändå dags att lyssna på forskarna – jorden behöver vår hjälp, vi måste agera för vårt klimat NU!
När många av världens länder sätter sig till motvärn mot nödvändiga investeringar eller klimatsatsningar brukar man ange pengar som skäl, det kostar för mycket... men jag hävdar att världen visst har råd att bekämpa de annalkande klimatförändringarna, jag tror att om vi råder passiviteten ta över så blir det än mer kostsamt.
Vad kan vi ”vanliga” människor som inte är medlemmar av FN:s klimatpanel, eller i EU:s fina kontor i Bryssel, göra för att dra vårt strå till stacken? Titta bara på din egen vardag, måste du använda bilen överallt, kan du cykla istället, kan du köpa närodlat och ekologiskt, spara energi och slösa mindre rent allmänt? Ja det tror jag ligger nära till hands och är enkelt, men jag har skrivit det förr, miljön måste få kosta och ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Glöm nu inte att anmäla er till Återvinningsgalan på Nalen i Stockholm 27 november, gå in på www.atervinningsgalan.se och anmäl er.
P.S Det går alldeles utmärkt att åka tåg till Stockholm D.S

Martin Dyberg
Chefredaktör
Recycling
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078