23948sdkhjf

Årets miljöhjältar hyllade på Nalen

Sita, Svensk Glasåtervinning och Skitlite 2020 är bara några av de svenska miljöhjältar som prisades för deras arbete, vid Swedish Recycling Award 2014 på Nalen i Stockholm.
Personer, kommuner och företag som dagligen arbetar med återvinning och avfall och som bidrar till en bättre miljö fick i samband med Återvinningsgalan den 27 november ta emot pris och ära för sina insatser under 2014.

Årets vinnare i de olika kategorierna var Sita, Sigtuna kommun, Svensk Glasåtervinning, Way Out West, Livsmedelshandlarna, Returpack och Skitlite 2020.

Galans invigningstalare kom i år från Miljö- och jordbruksutskottet. Matilda Ernkrans, ordförande och riksdagsledamot för (s) var stolt och glad att få vara med på Återvinningsgalan.

- Ni utför ett av Sveriges viktigaste arbeten, men det är tyvärr ett ofta underskattat arbete som utförs i det tysta. Jag kan skriva under på att ni förtjänar en återvinningsgala, sa hon.

Årets avfallsbehandlare 2014 blev Sita Sverige som fick priset för att företaget utvecklat en lösning för matavfall som gör att användarna kan tillverka biogasråvara direkt på plats.

Priset Årets Återvinningsanläggning 2014 gick till Svensk Glasåtervinning. Företaget har de senare åren satsat stort på att vidareutveckla återvinningsprocessen samt på att hitta nya innovativa återvinningsområden.

Till Årets Entreprenör 2014 utsågs Way Out West, vars hållbarhetsengagemang är stort då företaget arbetar på alla fronter med minskad energianvändning och färre transporter till vegetarisk mat.

Livsmedelshandlarna tog emot priset Årets Miljöinitiativ 2014 för organisationens arbete tillsammans med partners skapat ett unikt ramavtal som ska möjliggöra systematiska förbättringar och en långsiktig kvalitetssäkring av de hundratals medlemmarnas avfallshantering.

Årets Förebyggare 2014 blev Skitlite 2020 på grund av sitt avfallsförebyggande arbete, med nytänkande, och med en unik och modig vision där tydliga och offensiva mål stått i fokus och praktiska handlingsplaner tagits fram.

Årets Återvinningskommun 2014 blev Sigtuna. En kommun som till följd av sin helhetssyn och nytänk involverat social hållbarhet i sin återvinning och avfallshantering.

Årets Specialpris 2014 gick Returpack. Priset tilldelas en aktör som under flera år gjort stora insatser för att verka för ökad medvetenhet om vikten av återvinning. Under kvällen delades även hedersomnämnande ut till Borås Energi & Miljö och Malmö Järnhandel.


Stolta vinnare av Swedish Recycling Award 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082