23948sdkhjf

Ny miljörapport belyser utveckling av återvinning

Återvinningsföretaget IL Recycling lanserar nu en ny typ av miljörapport som sägs bli ett bra stöd i kundernas förbättringsarbete för en effektivare och mer hållbar återvinning. Rapporten ska belysa utveckling av kundens återvinning och ska därför lätt kunna användas som underlag för måluppföljning.
Rapporten är tänkt att ge lättillgängligt statistikunderlag som kan användas i kundernas interna diskussioner men även i dialog med IL som leverantör av återvinningstjänsterna. Man har valt att kalla den nya formen av miljörapport för "förädlingsrapport".

- Arbetet initierades för att möta våra kunders ökade efterfrågan på en mer innehållsrik statistikrapportering inom återvinningsområdet. Rapporten som nu är färdigställd är tänkt att fungera som ett stöd i kundernas miljö- och hållbarhetsarbete - på både kort och lång sikt. Rapporten lyfter fram bland annat en resultatjämförelse i rullande 12-månadersintervall, liksom de nyttoeffekter som återvinningen ger hoppas vi skapa intresse och engagemang och därmed ökat värde för kunden, säger Henrik Modéer, operativ chef för IL Recycling Service.

- Förädlingsrapporten innehåller information om hämtade återvinningsmaterial, vilka förädlingsmetoder som tillämpats, och den klimatnytta som uppnåtts - i form av minskade koldioxidutsläpp. Med andra ord förtydligar innehållet i rapporten hur värdet med återvinningen stiger i och med ökad sorteringsgrad - ju mer man sorterar ut och återvinner desto större miljönytta, säger Elisabeth Lindh, hållbarhetschef på IL Recycling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093