23948sdkhjf

Ragn-Sells köper avvattningsverksamhet

Återvinningsföretaget Ragn-Sells satsar på framtida stora marknader genom en målmedveten satsning på innovativ miljöteknik, det senaste exemplet på detta är företagets förvärv av FriGeos avvattningsverksamhet.
FriGeo har valt att avyttra den delen av bolaget till Ragn-Sells genom en så kallad inkråmsaffär, vilket innebär att Ragn-Sells köper utrustning på Högbytorp samt rätten att använda deras teknik för affärmässiga syften.

Under flera år har FriGeo agerat vid Ragn-Sells återvinningsanläggning Högbytorp i Upplands-Bro avseende slamavvattning med sin egenutvecklade frysteknik, som nu alltså blir en del av Ragn-Sells.

- Tack vare förvärvet kan vi agera tillsammans vilket ger många spännande affärsmöjligheter framöver. Bland annat har vi en perfekt matchning mot vårt framtagna koncept med hållbar slamförbränning, säger utvecklingschefen vid Ragn-Sells, Anders Kihl.

I och med investeringen förstärks också bolagets utvecklingsavdelning med FriGeos Mats-Johan Rostmark, som blir projektledare.

- För oss innebär affären att vår avvattningsteknik får mycket goda förutsättningar att utvecklas vidare till nya nivåer i ett ledande återvinningsbolag. Mats-Johan Rostmark är den hos oss som kan tekniken bäst och som därför valt att fortsätta det arbetet hos Ragn-Sells. Vi inom FriGeo ska fokusera på andra delar av vår verksamhet, säger Klas Dagertun, vd FriGeo.

Ragn-Sells driver också ett utvecklingsprojekt med stöd av Vinnova för att finslipa tekniken ännu mer till en mer konkurrenskraftig nivå.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079