23948sdkhjf

Stor sorteringssatsning i Matavfallskamp

Efter tio veckors matavfallskamp har hyresgästerna i de två områdena Stureby och Svedmyra  sorterat ut 3270 kilo matavfall, vilket är en fördubbling i jämförelse med innan.
Under november månad 2014 delades sorteringsutrustning ut till cirka 850 lägenheter i Stureby och Svedmyra som har tillgång till matavfallsbehållare. Efter ungefär 10 veckor har båda områdens tillsammans sorterat ut 3270 kilo matavfall *, det är en totalökning på 110 procent, i jämförelse med lika många veckor innan start.

- Roligt att våra boende i Stureby och Svedmyra ökat sitt bidrag till Stockholms produktion av biogas och biogödsel så pass mycket. Det är väldigt positivt för miljön och det finns förmodligen ännu mer att hämta - ungefär hälften av en vanlig hushållssopa kan bestå av matavfall, säger Helena Ulfsparre, Familjebostäders miljöchef.

Mätperioden pågår till och med på slutet av februari så än finns tid att bättra på statistiken.

- Kul att vår satsning gett bra utdelning så här långt, det ser lovande ut inför slutresultatet. Det är glädjande att fler hyresgäster kommit igång med matavfallssortering och vi hoppas så klart att alla fortsätter, säger Jens Stålö, förvaltare för Svedmyra, Stureby och Bandhagen.

* I siffrorna för Svedmyra ingår även matavfall för Domsagans samfällighet vars matavfallsbehållare Familjebostäder delar. 13 fastigheter i Svedmyra och 4 fastigheter i Stureby sorterar ut matavfall i 19 matavfallsbehållare.

Foto: Malin Folkesson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11