23948sdkhjf

Familjer med uppdrag att minska sina sopor

30 familjer i västra Sverige ska, med start i februari, delta i Minimeringsmästarna, en utmaning som handlar om att halvera sitt avfall.
Inför utmaningen har familjerna fått i uppdrag att väga allt, precis allt de slänger. Summan ska bli deras ingångsvärde i utmaningen. Värdet ska sedan ska jämföras med hur mycket avfall de producerar i slutet av året.

Målet för familjerna som är med i utmaningen är att mängden avfall, inklusive mat och återvinningsmaterial, ska minska med hälften under 2015.

Mats Petersson och hans familj i i Bohus, deltar i utmaningen. Tanken är att vi ska minimera vår påverkan på miljön, utan att bli några talibaner. Det ska inte påverka vår livskvalitet, säger han till Göteborgsposten.

Under året ska hans och övriga familjer som deltar sprida sin mission på olika sätt. Till exempel genom att blogga, berätta för grannar och kompisar. Projektkoordinatorn Hanna Hellström på Göteborgsregionens kommunalförbund tror att familjerna också kan inspirera sina hemkommuner.

Minimeringsmästarna pågår under hela 2015. Sju kommuner deltar. De 30 familjer som ingår i utmaningen ska alla försöka genomföra ett köpstopp, vilket innebär att de bara får handla mat, hygienartiklar, tjänster och upplevelser. /Göteborgsposten
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094