23948sdkhjf

Miljötekniskt innovationscenter startas i Storfors

Nu meddelar EWG/Nya Miljöbolaget att de beslutat starta ett miljötekniskt innovationscenter i Storfors. Tanken är att företagets kunder ska kunna lämna olika typer av avfall på anläggningen, avfall som man kanske inte har en bra hanteringslösning för.
- I 12000 kvadratmeter stora lokaler kommer vi att bygga upp en rad olika innovativa behandlingsmöjligheter allt eftersom olika problemavfall kommer in och vi kommer att jobba utifrån devisen produktifiering, återvinning och sist deponering. Idag ser vi det största problemet med avvattning av slam i olika faser och där kommer vi att köra olika tester. Vi har också fått många förfrågningar på olika jordmassor och framförallt minimering av organhalter, berättar EWG:s vd Per Lindqvist.

Han berättar vidare att företaget kommer att bjuda in studenter för att de praktiskt tillsammans med EWG/Nya Miljöbolaget ska kunna utveckla sina tankar och idéer i lugn och ro med de bästa av förutsättningar.

- Detta kommer att bli det första miljötekniska innovationscentrat i sitt slag i Sverige och vi ser med stor tillförsikt fram emot att starta projektet i mars, avslutar Lindqvist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062