23948sdkhjf

Långtidsarbetslösa anställs för bättre avfallshantering

Under ett år ska avfallsinformatörerna hjälpa Bostadsbolagets hyresgäster att sortera lätt och rätt till fördel för miljö och ekonomi.
I ett sysselsättningsprojekt tillsammans med Västra Hisingens stadsdelsförvaltning har Bostadsbolaget sökt arbetslösa göteborgare som under ett år vill arbeta med att förbättra avfallshanteringen för 23 000 hushåll.

I genomsnitt genererar svensken cirka 500 kilo avfall om året. Vilket är en fördubbling sedan 1980-talet.

- Med hjälp av avfallsinformatörerna ska vi skapa goda förutsättningar för hyresgäster att göra miljösmarta val. Det ligger i vårt uppdrag att arbeta med såväl miljöfrågan som social frågor och denna satsning kombinerar dessa saker på ett jättebra sätt, menar Eva Bengtsson, miljöstrateg på Bostadsbolaget.

I februari startar 15 personer sin månadslånga utbildning, som kommer vara en grundlig utbildning för att kunna vara hyresgästerna behjälpliga i alla sorters frågor om avfallshantering.

- Vi ser mycket fram emot att få börja arbeta tillsammans med våra nya avfallsinformatörer. Vårt mål är att minska restavfallet genom att framförallt öka mängden sorterat matavfall. Men självklart vill vi också att alla andra fraktioner ska hamna i rätt kärl vid sophanteringen, säger Eva Bengtsson.

I dagsläget sorteras endast 5 procent av hushållens avfall ut som matavfall, detta är en siffra som Bostadsbolaget vill öka.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063