23948sdkhjf

Återbruk positivt inslag på arbetsplatsen

77 procent av allmänheten är positiva till återanvändning av möbler och inredning på arbetsplatsen och ännu fler, 83 procent anser att det är viktigt att inredning som måste kasseras återvinns.
Det visar en opinionsundersökning kring hållbar inredning och återbruk på arbetsplatsen som Novus låtit göra.

- Attityden hos allmänheten är tydlig, vi kan inte slita och slänga, byta ut och kasta inredning som om det inte fanns någon morgondag, säger Mille Milehem vice vd på Input Interiör. Det fungerar inte i längden och det kan varken kännas bra för konsumenten eller producenten. För oss som leverantör känns det helt klart inte bra. Input Interiör levererar inredning för 1,3 miljarder kronor varje år. Det innebär väldigt mycket bra inredning som förtjänar ett liv längre än en kund, ett behov, en placering. Vi vet att bra inredning har ett betydligt större värde än så.

Under en möbels livscykel sker den största miljöpåverkan vid tillverkningen. Ju längre möbeln håller och nyttjas desto mindre blir den totala miljöpåverkan.

- Vi har hjälpt företag i många år med att ta hand om deras befintliga inredning, återvunnit och försökt hitta nya ägare till möblerna. Men ansvaret måste börja tidigare än så. redan i valet av inredning måste möblernas hela kretslopp tas i beaktande, menar Milehem. Produkter som är hållbara och förtjänar sin plats på marknaden bör ha förtur, anser Milehem.

- Andrahandsmarknaden av kontorsmöbler håller på att få ett riktigt uppvaknande. Det är spännande och positivt men fortfarande i sin linda. Vi tror att det måste bli enklare och mer fördelaktigt för företag och organisationer att ta sitt ansvar. Ett ansvar som vi som leverantör naturligtvis delar och därför har vi utvecklat Greenified, som handlar om att inreda offentliga miljöer genom medvetna, hållbara val och ansvarsfull förnyelse. Med Greenified kan kunden lämna arbetsplatsen som den är medan vi ansvarar för att komplettera, inventera, flytta med, byta ut, montera ner, förädla, sälja vidare, skänka, och återvinna inredningen. Det som vanligtvis bara är tidskrävande arbete och omkostnader omvandlas därmed till nya tillgångar enligt en cirkulär affärsmodell, förklarar Milehem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063