23948sdkhjf

Blocket Miljönär-märks

Näthandelssajten Blocket blir först med att erhålla Avfall Sveriges nya märkning "Miljönär-vänlig". En märkning som ska visa på en verksamhet som gagnar miljön genom att verka för att laga, låna och återanvända.
- Avfallsmängderna ökar i princip varje år. Vår konsumtion förbrukar råvaror och energi i en rasande takt. Det håller inte i längden. Miljönär-märkningen syftar till att lyfta upp initiativ som görs för ett mer hållbart samhälle, säger Anna-Carin Gripwall, kommunikationschef på Avfall Sverige. Blocket är ju ett mycket bra exempel på en verksamhet som gör just detta.

- På Blocket brinner vi för återanvändning och vi tycker det är ett bra initiativ av Avfall Sverige att lyfta fram verksamheter som både gynnar miljön och är bra för den egna plånboken, säger Anna Backe, hållbarhetsansvarig på Blocket.

Blocket har låtit IVL Svenska Miljöinistitutet genomföra en beräkning på hur mycket koldioxid svenska folket sparar genom handeln på Blocket, och uträkningen visar på att vi årligen sparar in 1,6 miljoner koldioxid genom att köpa och sälja begagnat, det är lika mycket som om hela landets vägar stod tomma i en månad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064