23948sdkhjf

Bra förpackningsinsamling ska bli ännu bättre

Under 2013 lämnade invånarna i Östhammar 38,53 kilo förpackningar per person till återvinning. Men mycket ska bli mer och därför har kommunen och Förpacknings- och Tidningsinsamlingen tecknat ett samverkansavtal.
Syftet med avtalet är att konstruktivt skapa goda förutsättningar för en ännu bättre samordning av producentansvaret med den kommunala renhållningsskyldigheten. Avtalet ska ge bättre förutsättningar att lösa olika frågor som kan uppkomma.

- Vi och kommunen vill ha hela, rena och snygga återvinningsstationer. FTI har nu tagit över ansvaret för städning och snöröjning från kommunen från och med årsskiftet. Med avtalet tar vi ett stort steg mot att förbättra samarbetet om det viktiga samhällsuppdrag vi har. Jag ser stora möjligheter till höjd kvalitet genom att tillsammans med kommunen kunna fokusera på utvecklingsfrågor och förbättringar för alla invånare i Östhammar, säger Mia Steinbach, regionchef vid FTI.

Utöver själva regleringen av olika sakfrågor för bättre återvinningsstationer innehåller avtalet även betsämmelser om samråd för hur kommunen och FTI tillsammans ska arbeta med en kontinuerlig utvärdering, utveckling och förbättring av insamlingssystemet av förpackningar.

Som ett exempel, som bestämts i avtalet, för att få renare ÅVS:er är FTI i kommunen och städar flera dagar i veckan. FTI och kommunen gör också en översyn av skyltar, dekaler och den allmänna miljön på stationerna i Östhammar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079