23948sdkhjf

Miljöteknikbolag börsintroducerades

Miljöteknikbolaget OrganoClick har idag introducerats på Nasdaq First North. Första avslutet gjorde klockan 09:00 i morse och företagets vd Mårten Hellberg ringde in bolaget.
- Vår unika teknikplattform imiterar naturens egna kemiska processer för att funktionalisera fiberbaserade material. Vårt produktsortiment spänner över de tre affärsområdena Funktionellt trä, Funktionell textil & nonwoven samt Fiberkompositer, med målsättningen att bidra till en miljövänlig omställning inom dessa områden. Med ett ökat globalt miljöintresse är vi väl positionerade och får tack vare noteringen på Nasdaq en stabil grund för vårt fortsatta arbete med att etablera bolaget globalt, säger Mårten Hellberg, vd för OrganoClick.

OrganoClick är ett svenskt miljöteknikbolag som använder sig av patenterad teknologi för modifiering av biofibrer för att utveckla och producera miljövänliga alternativ till giftiga kemikalier inom trä-, textil- och fiberindustrin.

- Vi har idag en unik position på våra marknader att leverera funktionella, miljövänliga material till konkurrenskraftiga priser. Vi har märkt av en allt ökande efterfrågan av våra produkter och kan genom vår nya produktionsanläggning i Arninge leverera i stor skala. Kapitalet som tagits in vid listningen ger oss nu möjlighet att accelerera vår internationella expansionsplan och fortsätta vår snabba tillväxt, menar Hellberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063