23948sdkhjf

Återvinnare återanvänder internt

En idé från de egna medarbetarna, har nu resulterat i att outnyttjade resurser får nytt liv internt inom företaget.
Återvinningsföretaget Ragn-Sells satsar nu på en återanvändningsportal, kallad TOR (Tur och retur). En egen återanvändningsportal för oanvänd utrustning som kan cirkulera vidare till nytta på ny plats i företaget.

- Idéen kom från våra egna medarbetare. Det har sett prylar stå oanvända och insett att behov säkert kan finnas någon annanstans. Man har efterfrågat ett smart sätt att lösa detta på. Klart det känns bra att vi som vill bidra till ett hållbart samhälle själva agerar cirkulärt, berättar Ragn-Sells vd David Schelin.

- Plattformen vi valt för att enkelt kunna byta ägare rakt av, och återanvända produkter är framtagen av off2off. Det är viktigt att våra medarbetare tycker att upplägget är enkelt. Vi har redan fått positiva tillrop ute från vår verksamhet, här vill man leva som man lär, säger Per-Eric Bjurenborg, COO.

- Detta är en seriös satsning med ett allvar bakom sig. Vi är ett stort rikstäckande bolag med många arbetsplatser där förändringar ständigt görs. Det resulterar i nya behov hela tiden, att först se vad som kan återanvändas, och inte slösa är en del av vår företagskultur. Att göra det med glimten i ögat tycker jag är en skön inställning som visar sig i det namnförslag som vann, säger Schelin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094