23948sdkhjf

Rapidgruppen sålt till svenska Lifco

“Nu är beslutsfattandet tillbaka i Sverige igen”, säger Bengt Rimark, global marknadschef för Rapidgruppen, om att den amerikanska börsnoterade koncernen IPEG Inc. har sålt Rapidgruppen till det svenska konglomeratet Lifco.
Rapidgruppen, en tillverkare av granuleringskvarnar för produktionsspill i plast, med bolag i svenska Bredaryd och dotterbolag i USA, Tyskland, Frankrike, Italien, Singapore, Kina och Mellanöstern, kommer att inrymmas i divisionen Miljöteknik som ingår i affärsområdet Systems Solutions. Konsolideringen blev klar den 18 februari.

Bengt Rimark, global marknadschef för Rapidgruppen, säger att Lifco känner till Rapid Granulator med dotterbolag väldig väl.

-Jag tror att det här är ett strategiskt förvärv från Lifcos sida som sedan tidigare äger maskinåtervinningsjätten Eldan Recycling A/S, säger Rimark till Recycling & Miljöteknik.

Lifcos koncernchef Tony Reftman är ingen okänd person för Rapid. I slutet av 90-talet och in på 2000-talet arbetade han under flera år vid Rapid. Idag är Reftman vd för Eldan.

-Eldan och Rapid blir i och med förvärvet systerbolag. Vi kommer att ha mycket samarbete med varandra och kommer att komplettera varandra mycket väl, säger Bengt Rimark.

-För Rapid är det här en riktigt, riktigt bra svensk ägare. Nu är hela beslutsfattandet tillbaka i Sverige, säger en nöjd Bengt Rimark

Rapid Granulator, redovisade en omsattning på cirka 300 miljoner 2014.



-För Rapid är det här en riktigt, riktigt bra svensk ägare. Nu är hela beslutsfattandet tillbaka i Sverige, säger en nöjd Bengt Rimark
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109