23948sdkhjf

Ny ÅVC byggs i Helsingborg

Säker hantering av farligt avfall ligger i fokus parallellt med bättre trafikflöde, tryggare ytor för kunder och personal när Helsingborgs nya återvinningscentral tar form.
Denna vecka påbörjas byggandet av den nya ÅVC:en. Infarten blir mot Välavägen, där även en cirkulationsplats kommer att byggas. Den nya anläggningen rapporteras bli tre gånger så stor som den nuvarande och ska få ett bättre trafikflöde med breda körfält. Totalt förväntas cirka 170 000 besökare tas emot på anläggningen per år. Återvinningscentralen beräknas stå klar under sista kvartalet i år.

- Genom att ha separata körvägar för personbilar och arbetsmaskiner skapas en säkrare miljö för både kunder och personal. Även hantering av farligt avfall kommer bli bättre och säkrare med lämplig lokal och inlämning över disk, säger Conny Wettergren, NSR:s projektledare för återvinningscentralen.

Trots en större återvinningscentral betyder det inte att helsingborgarna ska generera mer avfall, snarare det motsatta. Den nya återvinningscentralen kommer att ha ett väl tilltaget utrymme för återbruk.

- Vi märker av att det slängs för mycket fullt fungerande prylar och möbler. Genom ett större utrymme för återbruk på ÅVC:n kan vi skapa förutsättningar för att fler saker och ting kan få en andra chans. Vi svenskar är bra på återvinning men vi är också bra på att skapa mycket avfall. Genom återbruk kan vi minska mängderna onödigt avfall, säger Cecilia Holmblad, chef Kommun & Hushåll på NSR.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062