23948sdkhjf

En miljon satsas på biogasanläggning

Kalmar Energi satsar en miljon kronor i More biogasanläggning i Läckeby, där Kalmars hushållsavfall ska omvandlas till biogas.
- Vi vill bidra till att Kalmarborna även ska kunna transportera sig på ett hållbart sätt, inte bara få förnybar energi in till sina hem, säger Anna Karlsson, vd på Kalmar Energi.

Idag är över 60 procent av all den energi som används i Kalmar län förnybar. Kalmar Energis kraftvärmeanläggning Moskogen spelar en stor roll i den utvecklingen. Anläggningen producerar 90 procent av Kalmars fjärrvärmebehov och en tredjedel av elbehovet från skogsrester från de småländska skogarna.

- Men inom transportsektorn ligger vi långt efter, med bara 8 procent förnybart. Därför ser vi det som viktigt att gå in och skynda på den omställningen, säger Karlsson. Transportsektorn kräver många lösningar och biogassatsningen i Kalmar är en mycket intressant utveckling av kretsloppssamhället, menar hon.

Biogasen från More kommer huvdusakligen att användas i lokaltrafikens biogasbussar, men även vara tillgänglig för privatbilister via E.ON:s tankstation i Kalmar samt More Biogas tankstation i Mosekrog.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063