23948sdkhjf

Glada miner hos de nominerade i Helsingborgs innovationstävling

De nominerade i årets innovationstävling Blackwater and Food Waste Challange är utsedda. Glada tog dessa emot pris och diplom i Helsingborg den 26 mars.
Blackwater & Food Waste Challenge är en innovationstävling för att skapa framtidens system för återvinning av toalett- och matavfall i Helsingborgs nya stadsdel Oceanhamnen.

– Genom att bjuda in till den här typen av innovationstävlingar, för att lösa konkreta utmaningar, kan vi hjälpa tävlingsdeltagare att utveckla affärer av sina idéer. Detta är ett sätt att locka fler kreativa människor till Helsingborg och därmed skapa tillväxt, vilket ligger helt i linje med vår vision Helsingborg 2035, säger Michael Fransson, näringslivsdirektör i Helsingborgs stad i ett pressmeddelande.

Fler än trettio intressanta bidrag tävlade om äran att bli en av tre nominerade i tävlingens fyra klasser. Bidrag fanns med såväl från svenska bolag som indiska, amerikanska, holländska och israeliska.

I kategori “Användarna” hade deltagarna till uppgift att finna incitament som ökar engagemanget och användandet av systemet. Människorna i området ska stimuleras att känna delaktighet och bli ambassadörer. De nominerade blev; Melica, Karolin Blomqvist samt Marie Nilsson och Tom Johansson med sitt projekt Vattentorn 2.0.

I kategorin “Resursoptimering” har uppgiften varit att finna en konceptlösning för bästa möjliga utnyttjande av de tre restflödena från området. Fokus ligger på att optimera resursutnyttjande och minimera skadliga ämnen för att möjliggöra ett hållbart kretslopp av näringsämnen och vatten. De nominerade var Again Nutrient Recovery AB och Emulsionen AB, Bioprocess Control och Ekobalans.

I kategorin “Anläggningen” har det handlat om att designa och utforma en lokal anläggning för återvinning av de tre restflödena med möjlighet att expandera stegvis. Anläggnigen ska kunna användas som showroom i informations- och undervisningssyfte samt som en testbädd för ny teknik. WSP Sverige, SeaSideCell och DeSah nominerade som gick vidare till finalen den 22 april vid Dunkers Kulturhus i Helsingborg

Kategorin “Kök och badrum” ströks då inga förslag inkommit.



Några av de nominerade företagen till årets innovationstävling Blackwater Food Waste Challange.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065