23948sdkhjf

Joab investerar stort i robotanläggning

JOAB satsar stort i en ny svetsrobotanläggning för sin produktion av lastväxlare i sin fabrik i Melleruds Kommun.
Den nya anläggningen består av två kompletta svetsrobotar monterade på en 14 m servodriven åk bana. De kompletta robotcellerna är den senaste tekniken inom detta område med högsta säkerhet och arbetsmiljö.

JOAB producerar idag 600 lastväxlare i årstakt och kör med fullt kapacitetsutnyttjande.

- Genom denna investering kommer vi säkerställa vårt framtida kapacitetsbehov för många år framåt. Vi jobbar målmedvetet på att öka automatiseringsgraden i vår tillverkning, säger VD Peter Olsson.

JOAB har nu en mycket modern och effektiv produktion, de senaste åren har man förutom investeringen i robotanläggningen även investerat i ny bläster och lackeringsanläggning.

Investeringen uppgår totalt till 6 miljoner och är en investering i ökad konkurrenskraft. Timingen på denna investering sägs vara perfekt då företaget är inne i en mycket intensiv tillväxt period.

Bolaget har ökat omsättningen med 25 % jämfört med samma period föregående år och går mot rekordår med en årsomsättning på drygt en halv miljard.

- Vi fortsätter att investera för att motsvara kundernas förväntningar på leverans och ledtid. Vi har ambitiösa mål och skall fortsätta tillhöra de bästa i branschen, avslutar Peter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078