23948sdkhjf

Pris delas ut inom cirkulär ekonomi

I samband med skolavslutningarna 2015 delar Stena Metallkoncernen för första gången ut stipendiet Stena Circular Economy Award. Stipendiet riktar sig till gymnasieelever som har visat särskilt intresse för hållbarhetsfrågor.
Cirkulär ekonomi är idag ett etablerat begrepp hos beslutsfattare och forskare över hela världen. Nu instiftar Stena Metallkoncernen stipendiet Stena Circular Economy Award.

– Vi vet att svenska gymnasieelever har många kloka tankar och idéer kring hur samhället ska bli mer hållbart. Med Stena Circular Economy Award vill vi stimulera och lyfta de här idéerna. De behövs i en tid när råvaror, energi, ren luft och rent vatten börjar bli bristvaror, säger Christer Forsgren, Miljö och teknikchef på Stena Metallkoncernen tillika Adjungerad professor i Industriell materialåtervinning vid Chalmers Tekniska Högskola.

Den som tilldelas stipendiet har potential att vara med och driva omställning till cirkulär ekonomi, där återvinning och återanvändning har stor betydelse. Kanske har hon eller han idéer kring en miljöanpassad produkt, en lönsam affärsmodell eller effektiv kunskapsöverföring. I en cirkulär ekonomi samverkar alla discipliner!

– Återvinning och slutna kretslopp är en viktig del i den cirkulära ekonomin. Stena ligger långt framme med smarta och effektiva återvinningslösningar som hjälper industrin och samhället att bli mer cirkulärt. Vi bedriver många forsknings- och utvecklingsprojekt för att bli ännu bättre på att återvinna olika material. Men vi och hela samhället behöver idéer som blickar framåt, som vänder och vrider på perspektiven. Här tror vi det finns en tankekraft hos gymnasieelever som vi måste uppmuntra och ta vara på, säger Christer Forsgren.

Alla gymnasielärare är välkomna att nominera elever till stipendiet. Stena Circular Economy Award delas ut i samband med skolavslutningarna inför sommarlovet 2015.

Mer information finns på www.stenacirculareconomyaward.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.204