23948sdkhjf

Ny storsatsning i Storfors

EWG/ Miljöbolaget har idag beslutat att storsatsa i Storfors med att  genomföra en omfattande upprustning och modernisering av neutraliseringsanläggningen.
Detta är nödvändigt då trycket på inleveranserna till våtkemet har ökat med ca 200 % jämfört med föregående år .Storfors kommun ligger strategiskt rätt till med bra kommunikationer både när det gäller bil , tågräls in på området och båttransporter till Kristinehamn 3 mil söder ut vilket sägs möjliggöra miljösmarta transportlösningar .

Anläggningen går idag på 100 % beläggning dygnet runt men i och med ombyggnationerna så beräknar man att kunna öka kapaciteten med ca 30-40 %. Upprustningen kommer att starta i slutet av juni och beräknas fortgå till i slutet av augusti .

- Vi beräknar inte att ha några längre driftstopp under tiden men skulle det ändå bli fallet så har vi skapat en mycket stor lagringskapacitet under tiden. Det känns bra att göra den här satsningen i just Storfors dels för att kommunen har drabbats hårt av många nedläggningar de senaste åren men också för att det finns mycket kompetent arbetskraft i området. Satsningen är också ett steg i vår ambition att utveckla verksamheten även mot den Norska marknaden, säger vd Per Lindqvist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063