23948sdkhjf

Uppsala nysatsar på återanvändning

Uppsala Vatten nysatsar på återanvändning. På återvinningscentralerna finns från och med nu utökade ytor där Uppsalaborna kan lämna sådant som är helt och rent. Personalen kommer att hjälpa till så att det som besökaren lämnar kommer till återanvändning. Nya informationstorg gör det enkelt att lära sig mer om att återanvända och återvinna.
– I Sverige är vi duktiga på att återvinna, men vi kan bli ännu duktigare på att återanvända, berättar Michael Persson, avfallschef på Uppsala Vatten. Genom att lämna in fungerande saker på våra återvinningscentraler istället för att slänga dem bidrar Uppsalaborna till att förebygga avfall och därmed minska avfallet. Den allra största miljönyttan får vi av ett avfall som inte uppstår.

De inlämnade produkterna kommer att säljas hos Återbruket. För att uppmärksamma nysatsningen kommer de första kunderna som lämnar in återanvändbara produkter att få rabattkuponger, som går att använda i Återbrukets butik på Stålgatan 8 fram till och med den 30 juni.

Förutom de utökade ytorna för fraktionen Återanvändbara produkter har Uppsala Vatten också byggt nya informationstorg där kunderna på ett enkelt sätt kan få veta mer om vilken effekt deras insatser får.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062