23948sdkhjf

Pengar till forskning om mode och återvinning

Programmen Future Fashion och Closing the Loop har fått ekonomiskt stöd av Mistra, för att ge sig in i fas två, i respektive projekt.  
Totalt handlar det om 80 miljoner kronor under de kommande fyra åren, där medlen ska användas för att vidareutveckla forskningen om en hållbar modeindustri respektive utnyttjande av industriavfall.

Den fortsatta satsningen gällande Closing the Loop, ska precis som tidigare gå till ett antal projekt som inom programmet samverkar kring hur olika industriavfall kan tas hand om och återanvändas effektivare.

Forskarna har under de tre år som gått utvecklat metoder för att identifiera och föra tillbaka resurser till industrin. Mistras investering på 40 miljoner kronor ska kompletteras med minst 20 miljoner kronor i motfinansiering av deltagande aktörer i den nya satsningen.

Progremmet Future Fashion beviljas även det 40 miljoner kronor i en ny fas fram till 2019. Målet är att gå vidare med arbetet att ge modeindustrin verktyg som gör hållbarhet till en konkurrensfördel. /Mistra
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078