23948sdkhjf

Eskilstuna får attraktiv återbruksgalleria

I anslutning till Eskilstunas nya återvinningscentrum med en ny återvinningscentral som inom kort invigs, kommer även en återbruksgalleria att öppnas. Det blir landets första i sitt slag.
I gallerian ska butiker finnas som på olika sätt jobbar med återvinning. Förbrukade saker som Eskilstunaborna inte vill slänga i återvinningscentralens containrar kan de istället lämna i återbruksgallerians depå.

Där tas de emot av personal från Eskilstuna energi och miljö, som gör en första utgallring innan sakerna lämnas till de återbrukande butikerna i gallerian, där de repareras, fixas till, omvandlas och förädlas och sedan får fortsatt liv genom att de säljs vidare.

Förutom att erbjuda attraktiv shopping av återbrukade produkter ska Retuna återbruksgalleria vara en plats dit människor kan komma och lära sig om återvinning, återbruk, kretsloppstänkande och hållbarhet.

I samma hus öppnar Eskilstuna folkhögskola sin utbildning Recycle design – återbruk. Och i samarbete med dem och andra externa aktörer ska kunder och besökare bjudas in till föreläsningar, workshops och event.

– Retuna ska ha sin grund i det nära och lokala, samtidigt vill vi också vara ett centrum för hela regionen. Hit ska människor kunna komma och handla fina återbrukade saker och få kunskap och inspiration om återbruk, kretsloppstänkande och hållbarhet, säger Anna Bergström, centrumledare för gallerian. /Dagens Handel
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062