23948sdkhjf

Ny återvinningsanläggning byggs i Göteborg

Nu bygger NCC Recycling en ny  återvinningsanläggning i Göteborg, främst avsedd för bygg- och rivningsavfall. I augusti startar NCC Roads en anläggning för återvinning av dessa material i Utby nära Partille.
- Under namnet NCC Recycling kommer vi att erbjuda byggarbetsplatserna en heltäckande och kostnadseffektiv service och se till att så mycket som möjligt av avfallet hamnar i kretsloppet i stället för på deponi, säger Christopher Jonsson, area manager för NCC Recycling i södra Sverige.

Nu vidgas NCC Recycling-konceptet till att även innefatta återvinning av traditionellt bygg- och rivningsavfall från husbyggnadssektorn. Sedan tidigare bedriver ju NCC Roads återvinning av mineraliskt byggavfall såsom schaktmassor av jord och berg, rivningsbetong och asfalt.

- Vi ser det som ett naturligt steg i verksamhetsutvecklingen att bredda NCC Recycling. Det är viktigt att NCC har infrastrukturen och faciliteterna att kunna ta hand om och återvinna så mycket som möjligt av det avfall koncernens olika verksamheter genererar, säger Lin Tennung, affärsutvecklare för NCC Recycling.

Göteborgsregionen blir pionjärmarknad för NCC Roads nya återvinningstjänst. I augusti öppnas den första svenska NCC Recycling-anläggningen för traditionellt bygg- och rivningsavfall i Utby nära Partille.

- Anläggningen blir navet i verksamheten. Byggarbetsplatserna kan välja om de själva vill leverera sitt avfall till anläggningen eller om de vill att vi tar hand om avfallshanteringen under hela byggtiden. Köper man en helhetslösning ställer vi ut lämpligt antal containrar så att så mycket som möjligt av avfallet kan sorteras vid källan. När de sedan är fulla hämtar vi dem och ställer dit nya containrar, berättar Jonsson.

Anläggningen kommer att hantera all vanliga typer av avfall som uppstår på byggarbetsplatser; trä, glas, gips, metallskrot, plast och wellpapp med mera.

- Vår målsättning är att hitta avsättning för så mycket av avfallet som möjligt så att det kan återvinnas och återanvändas i olika processer. För detta håller vi nu på att ta fram och utveckla olika lösningar, säger Christopher Jonsson.

Lin Tennung berättar också att NCC Roads har för avsikt att under åren etablera fler återvinningsanläggningar för bygg- och rivningsavfall, likt denna i Göteborg.

- Vi planerar liknande anläggningar i Malmö och Stockholm samt i andra tillväxtområden där NCC har en omfattande byggverksamhet säger Tennung.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.377