23948sdkhjf

Ny återvinningscentral i Malmö

I mitten av juli öppnades den nya återvinningscentralen i Norra hamnen i Malmö, återvinningscentralen har stort fokus på att material ska kunna återanvändas.
I och med att den nya återvinningscentralen togs i bruk 16 juli, ersatte den också Sjölunda återvinningscentral som stängde tre dagar tidigare.

På återvinningscentralen finns bland annat Återbrukshuset, där man kan lämna byggmaterial, möbler, kläder och prylar till återanvändning.

- Det slängs alldeles för mycket fullt funktionsdugliga grejer. Vi vill gärna att folk ska tänka efter om sakerna inte kan komma till nytta för någon annan istället för att kastas, säger Carina Eklund, chef för Sysavs återvinningsavdelning.

Flytten av återvinningscentral ska enligt uppgift innebär att det ska bli enklare att sortera rätt.

- Flytten innebär att vi får bättre plats och kan skapa en ännu mer ändamålsenlig anläggning för våra besökare, säger Eklund.

Från september kommer det dessutom att finnas Sveriges första bulkmaskin för pantförpackningar. I den kan man tömma säckar med blandade pantflaskor och burkar, som maskinen sedan sorterar och lämnar ersättning för i form av en kupong eller gåva till välgörenhet.

Sjölunda hade 2014 218000 besökare sammanlagt har Malmös 15 återvinningscentraler drygt 2 miljoner besökare per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064