23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Recycling
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Örebro minskar matsvinn med en femtedel

Den senaste mätningen av matsvinn i Örebro kommun visade att svinnet har minskat med 19 procent, nästan en femtedel, sedan föregående mätning.

– Vi bedriver ett aktivt matsvinnsarbete och har kommit en bra bit på väg, men vi nöjer oss inte här utan vi vill alltid vässa oss ytterligare, säger Elsa Fries, mat- och klimatstrateg på Enheten för hållbar utveckling.





Det går åt mycket energi för att producera, transportera, lagerhålla och tillaga mat. Därför är det viktigt att vi verkligen äter upp det som lagas och inte slänger mat i onödan.





Matsvinnet mäts två gånger per år som en del i Örebro kommuns klimatplan och konceptet Smartare mat, där man tar ett helhetsgrepp på maten genom bl.a. säsongsanpassade menyer, ökad andel grönsaker, att välja hållbart producerat kött och köpa ekologiskt.





Läs mer på

orebro.se/smartaremat

.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.079