23948sdkhjf

Organiskt avfall i fokus vid Vietnam-besök

Med start idag, den 17 augusti, inleder en delegation från Vietnam, besök i Linköping , främst för att studera planeringsprocesser för vattenrening och avfallshantering, och i synnerhet organiskt avfall.
Syftet med projektet är att studera teknikval, metoder för medborgardialog och kommunikation. Avloppsrening och avfallshantering, främst organiskt avfall, är i fokus för projektet. Ambitionen är att kunna återvinna växtnäring och att kunna producera biogas.

Besöket ingår i ett treårigt samverkansprojekt mellan provisnen Thai Nguyen och Linköpings kommun. Det är nu inne på sitt andra år. Projektet finansieras av ICLD (Internationellt Center för lokal demokrati). Delegationen består av fem personer från Thai Nguyen-provinsen och Linköpings kommun arrangerar besöket i samarbete med Tekniska Verken.

En stad, Song Cong Town, i den vietnamesiska provinsen, med cirka 70 000 invånare utan avloppsrening är utsedd till pilotområde där metoder för både tekniska lösningar och medborgarförslag och kommunikation ska testas.

Under veckan kommer också Vietnams ambassadör att medverka i två dagar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096