23948sdkhjf

Landets gladaste människor

Jag tror faktiskt att folk i avfalls- och återvinningsbranschen är de gladaste som finns. Visst, det finns säkert undantag, och de som inte har samma glada uppsyn.
Men till 99,9 procent kan jag nog säga mig veta detta, efter snart 15 år i branschen. Ta bara vår golftävling Recycling Cup som exempel, där vi åtta av de senaste tio åren har drabbats av regn, kraftigt sådant, under tävlingsdagen. Men inte har det satt ner humöret hos de tävlande återvinnarna, nejdå, man har glatt krängt på sig regnjackan och sydvästen och spelat vidare. För att senare komma in och skratta åt vädret med ett dyblött scorekort i handen.

Ett annat exempel är alla de seminarier och event vi anordnar, folk anländer, nätverkar, lyssnar på föredrag, minglar och alltid med sitt glada humör på topp. Likadant under Återvinningsgalan (du missar väl inte att nominera innan 25 september?), som vi arrangerat i sju år nu. Här kan visserligen munterheten delvis förklaras i en nominering eller vinst i någon av klasserna men det är trots allt bara en bråkdel av alla som kommer till galan som är nominerade och ännu färre av dem vinner. Och ändå är alla glada och humöret på topp.

Nä, jag tror det är en inbyggd ”gen” i återvinnings- och avfallsbranschen, att ha ett glatt humör, i affärsmannaskapet, i mötet med andra människor, i olika situationer. Under femton år i branschen har jag mött sura människor ett fåtal gånger, och riktigt arga mindre än så.

Jag tror att glada människor har roligare. Det är så att säga ”roligare att gå på isen och ha det glatt – än att gå i lera och sörja”. Och visst är det angenämare att komma till ett företag, en återvinningscentral, ett möte, en kund, eller en konferens, och mötas upp av ett leende och ett glatt humör?

Och det är kanske så; som mitt motto alltid har varit: ”Var glad alla dar – ty hjärtat ingen vinter har”.

Martin Dyberg

Chefredaktör

Recycling & Miljöteknik
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062