23948sdkhjf

Sopsugssystem i Lunds nya stadsdel

I de nordöstra delarna av skånska Lund är den nya stadsdelen Brunnshög på väg att växa fram. I framtiden räknar man med att 40 000 människor ska bo i området och stadsdelen ska karaktäriseras av en hållbar och yteffektiv stadsmiljö. Den moderna närmiljön kräver höga krav på effektiv avfallshantering och nu har man därför valt att integrera ett sopsugssystem med områdets övriga infrastruktur.
Solbjersområdet är den första stora utbyggnadsetappen i den nya stadsdelen och företaget Logiwaste har tilldelats uppdraget att leverera rörnät och inkastpunkter till det nya sopsugssystemet för hushålls-, papperskorgs-, och verksamhetsavfall, med option på att även leverera terminalanläggningen.

- Vi ser här ett exempel på ett modernt och hållbart helhetstänkande där infrastruktur för boedne och kommersiella lokaler knyts samman med offentligt tillgängliga papperskorgar på ett genomtänkt och smart sätt, säger Mats Höijertz, försäljningschef på Logiwaste.

Lösningen som Logiwaste kommer att leverera sägs underlätta för de boende och verksamma i området att göra rätt när de ska slänga sitt hushållsavfall. Med sortering i upp till fyra olika avfallsfraktioner kommer användarna enligt Logiwaste att få en effektiv och samtidigt miljömässigt hållbar lösning i området. Avfallsinkasten ska vara anpassade för snabb, hygienisk och enkel hantering av avfallet med en hög grad av automation. Utöver sopinkast för de boende kommer även tjugo inkast för verksamheter och ett tiotal papperskorgar i området att vara en del av infrastrukturen och kopplade till sopsugsanläggningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063