23948sdkhjf

Minesto ansöker om notering på Nasdaq First North

Svenska Minesto, ett bolag som arbetar med en patenterad teknik för att utvinna energi ur tidvatten och havsströmmar, har beslutat att ansöka om en notering på First North vid Nasdaq Stockholm.
Minestos patenterade kraftverk Deep Green utvinner energi ur tidvatten- och havsströmmar. Bolaget har sedan 2006 investerat över 200 miljoner kronor i utvecklingen av den patenterade teknologin.

Deep Green har testats under flera år i havet utanför Nordirlands kust och är en teknik som är effektiv för energiutvinning ur långsamma tidvatten- och havsströmmar.

Långsamma tidvatten- och havsströmmar är betydligt enklare att verka i än snabba strömmar och de ligger ofta nära befintliga elnät. Energi från havsströmmar har flera fördelar jämfört med andra förnyelsebara energikällor, som vind- och solenergi, och kommer att bli en viktig del i den framväxande hållbara energimixen.

Energin från Deep Green är förutsägbar och oföränderlig, inget dyrt landområde behövs och kraftverken syns inte eller påverkar miljön på andra sätt. Tack vare Minestos teknik möjliggör Deep Green elproduktion från en lokalt tillgänglig, outtömlig källa, havet, på ett kostnadseffektivt sätt. /Minesto
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109