23948sdkhjf

Forskningsprojekt ska bidra till att Sverige når miljömålen

Vinnova stöttar 13 olika projekt med sammanlagt 52 miljoner kronor, varav några inom ramen för olika miljöteknikrelaterade projekt.
Förlåtande asfalt för cykel- och gångbanor, nya koncept för produktion av flytande biogas och förbättrad användning av automater för att skicka och ta emot paket. Det är några av de projekt som nu får finansiering av Vinnova inom utlysningen Innovationer för ett hållbart samhälle: miljö och transport.

Bland annat får Kungliga tekniska högskolan, KTH, får en miljon kronor för ett projekt om “Kontrollerad metanproduktion från oljeförorenat vatten med dubbel klimatvinst”, Sveriges Lantbruksuniversitet får fem miljoner kronor för ett projekt om “Framtidens växthusgassensorer, Lunds universitet delges även det fem miljoner kronor för sitt projekt “Innovativa behandlingstekniker för per- och polyfluoroalkyl ämnen i jord och grundvattnet”.

SP Sveriges tekniska forskningsinstitut får fem miljoner för projektet “Utveckling av innovativa koncept för konkurrenskraftig produktion av flytande biogas” och JTI - Institutet för jordbruks- och miljöteknik AB får 2,5 miljoner kronor för sitt projekt MagBeW - Funktionaliserade magnetiska mikrosfärer för vattenrening. /Vinnova
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078