23948sdkhjf

Svenska Retursystem expanderar

Svenska Retursystem etablerar en ny återvinningsanläggning i Västerås som blir företagets hittills största. Byggnaden blir ca 30 000 kvm och ska byggas som ett miljöhus efter alla konstens regler.
I projektet samarbetar Svenska Retursystem med fastighetsbolaget Corem som kommer att hyraut lokalerna till Svenska Retursystem i Hacksta verksamhetsområde i Västerås. Corem ska förvärva ca 66 000 kvm mark av Västerås Stad och uppföra Svenska Retursystems nya anläggning med Logistic Contractor som planerad totalentreprenör. Inflyttning är planerad till mars 2017. Byggnaden skall klassificeras enligt Green Building och alla materialval görs i enlighet med Sunda Hus databas över icke-miljöpåverkande ämnen.

– Vi ser fram emot ett utökat samarbete med Corem och att tillsammans säkerställa att detta viktiga projekt för Svenska Retursystems fortsatta tillväxt blir framgångsrikt, säger Anna Elgh, vd på Svenska Retursystem Svenska Retursystem har idag fyra anläggningar, och den nya anläggningen i Västerås kommer att bli Svenska Retursystem största och hantera ca 70 miljoner returlådor per år.

– Vi tycker det är mycket hedrande att vi fått förtroendet att uppföra Svenska Retursystems hittills största anläggning. Svenska Retursystem är ett intressant och expansivt företag som effektiviserar och miljöanpassar varuflöden för dagligvarubranschen. Vi ser Västerås som en intressant marknad och är glada över få ytterligare en enhet i en expansiv region, säger Eva Landén, vd på Corem.

Källa: packnet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125